Followers

Tuesday, December 25, 2012

Ada duit 'segalanya' boleh!




Memang tak dinafikan, zaman sekarang zaman duit...Tiada duit, merempat la jawabnya..tak nak merempat, up sikit, merempit..lepas merempit kalau menang, dapat gak duit...Amboi!!!...Baie dah la lama tak update blog, tup-tup bersyarah terus..haha...Ok la, berhabuk!!shuhh!!! lap-lap sikit.. sembur pewangi, pengilat sikit..haaa....merrlliikkkkk.. :D...

Apa ada pada kuasa duit ni?
Ramai perempuan cakap, duit tak boleh beli kasih sayang..Ya, Baie juga akui macam tu...Tapi.... Baie rasa musykil dengan keadaan zaman sekarang, dimana, duit didahulukan, kemahuan diutamakan..humm...Eh...sudahlah Baie..tak semua perempuan macam tu...Yeke???... Baie tak salahkan perempuan 100% ... Baie juga tak nak salahkan kerajaan 100% ... Baie juga tak nak salahkan sesiapa... Lebih baik salahkan diri sendiri... kan... hihi... Kalau kita usaha, adalah hasilnya...humm..

Berkenaan dengan duit ni, Baie terpanggil nak update blog atas dasar membaca ikatan pertunangan anak Dato' Yusuf Haslam, Syafiq namanya..Telah bertunang..Ada orang cakap, jodoh dia nak sampai dah..nak buat macam mana..ala....dia anak orang kaya..bole lah...ya dop?..Bagi Baie maybe he's is lucky person in world..Life with everything around him.. cewahhh,...Baie melalut!..hihihi..Rezeki masing-masing..cuma Baie terfikir, anak muda yang lain seangkatan dan seumur dengan anak Dato' Yusuf Haslam tu, tengah buat apa sekarang?..Mungkin sedang menjual nasi lemak, mungkin sedang dalam keadaan tertekan memikirkan masa depan, mungkin sedang berseronok dan enjoy, mungkin sedang menghadapi saat-saat kematian akibat penyakit, mungkin sedang kecewa akan itu dan ini masalah yang dihadapi..Mungkin???... Tiada apa yang mustahil dalam dunia ni kan..Apa pun rezeki, ajal, maut, jodoh semuanya ditangan Tuhan..Tuhan berhak ke atas hambanya yang diinginkanNya..Setiap manusia ada jalan hidup mereka sendiri..Baie!!!... Napa ni?? Jeles kah?... tak la..Baie cuma rasa didunia ni, jika kita mahukan sesuatu, kita perlu berusaha dan lakukan segala kerja yang diingini seiring dengan doa kepadaNya...InsyaAllah diberkati...

p/s:TIADA APA YANG MUSTAHIL BOLEH BERLAKU SELAGI DIIZINKAN OLEHNYA.

Thanx for reading!