Followers

Friday, September 24, 2010

Adik yang lama tak jumpa

Wah....hari ini topik yang agak pelik ckit..bukan pelik yang macam mana, member Baie ada paham kot lain tentang maksud adik ni..hehehe...tp yang Baie nak cita ni bukan berkenaan 'adik' tu ok...tapi ini tentang adik yang dulunya, mak Baie mengasuh dari umo lebih kurang 2bulan smpai 1tahun 9bulan lebih macam tu..kira rapat jugak...kenapa Baie cita, sebab ikut suka Baie la, dah blog Baie ni punya kan..hahaha..Nak dijadikan cerita, semalam selepas Baie balik keja, layan movie kejap kt komputer, pas tu terlelap...tetiba mak bagitau ada kereta depan umah berhenti n masuk parking betul-betul depan umah, mak Baie ingat member Baie datang..Sebab selalu member datang umah parking macam tu..heheh..Sebaik pintu kereta di buka, turun sebuah keluarga yang sudah lama tidak jumpa..Baie tengok-tengok, la...Cik Tina (panggilan Baie kepada mak adik tersebut) serta adik yang dulu mak Baie mengasuh...sudah besar sekarang dan makin cute pun ada..eheheh..Selalu panggil adik tu, Heri.masa kecil-kecil dulu adik ni pun bersaiz yang comel, bila besar memang cepat besar la bertambah comel lagi..sekarang lebih kurang sama saiz da ngan Baie, baru darjah 5 tu..huhu..jeles tengok budak-budak sekarang cepat besar..yela, mau tak nya, da Baie ni kecik je orang nya..eheheh..pa pun, terima kasih sebab datang umah..nanti cuti sekolah da janji kan nak datang tido umah abah det (panggilan heri kepada abah Baie) ngan mak iza (panggilan heri kepada mak Baie) kan..dah janji kena datang la..ehheh...Semalam Heri tido umah abah det dia la..Hari ini pun ada lagi, tak nak balik pulak, maybe Heri teringat masa kecik-kecik kat cini, dan Heri suka berkawan, yela Heri cita kt Baie pun, kt langkawi dia tak dak kawan sangat, ada tu ada, tapi selalu duk umah, yang pasti, Heri ni pandai menggunakan komputer dan internet, siap da facebook sendiri lagi..cayalah..Hari ini, Heri dan adik nya, Munir akan tido lagi semalam umah abah det dia..Semalam adik Heri, Munir tak ikut tido, maybe xberapa rapat sangat, pa pun, Munir sekarang pemikiran macam orang dewasa, baru darjah 4 tu..Sekarang mereka berdua ada di umah Baie, sedang asyik bermain game komputer..Heri cakap nak balik esok petang..ala..balik la lambat skit kan..tp nak buat macam mana, lusa Heri dan Munir nak sekolah..um..maybe di lain dan waktu kita akan berjumpa lagi..Baie ada selitkan gambar Baie dan Heri...


cute kan?da besar da...jadi anak yang baik ok?..


bagus ni adik Heri ni...

Semoga Heri, Munir dan keluarga dirahmati Allah S.W.T...Thanx for reading!

Thursday, September 23, 2010

Perempuan Malaysia

Ha!...terkejut ka?..tak?ikut suka la nak terkejut ka tak...hehheh...ada apa dengan perempuan Malaysia?Pada pendapat Baie la kan, perempuan Malaysia ni cantik-cantik belaka...mahupun yang jadi artis @pun tak..tp kebanyakan yang tak jd artis pun sangat cantik...cuma mata masing-masing yang melihat kecantikan tersebut.Cantik?tak semestinya cantik pada luaran, dalaman pun ada yang cantik..cantik dalaman yang macam mana kita tak tahu kan...Kalau soal cantik dalaman ni, bukan bermaksud cantik pada yang bukan-bukan, tapi cantik dari segala-galanya.Cantik bahasanya, cantik budi pekertinya, cantik tata tertibnya dan segalanya cantik..pa pun, NOBODY IS PERFECT...right?...Berkenaan dengan perempuan Malaysia ni, terlampau banyak sehinggakan kita sendiri pun tak tahu mana 1 perempuan,dan mana 1 half-perempuan..hehehe..pa pun, perempuan Malaysia sangat cantik!..tak dapat disangkalkan lagi...Betul x?....ini hanyalah pendapat Baie, ok?Pendapat anda?Thanx for reading!

Bosan?

Ayat yang di ajukan untuk Baie sendiri.Jika anda juga berasa sebagaimana Baie rasa pun bagus jugak..sama-sama bosan..Bosan sebab Baie da kekurangan wang..hehe..Hari-hari memikirkan bila la gaji nak dapat ni...Harap-harap sempat sebelum poket Baie betul-betul kering...uh!...kerja pun xdak wang...tu la, beraya sakan sangat,,,Selepas ini, Baie berazam tuk menabung tak kira di bank @pun tabung di umah...Moga-moga tercapai la hasrat tu...Kalau tak buat macam tu, sampai bila nak ada wang sendiri yang banyak kan...Hidup memerlukan duit...Duit diperlukan untuk hidup, tapi bukan segalanya perlukan duit...Sekarang Baie akan seimbangkan antara duit, kerjaya, hiburan dan kawan-kawan.Apa-apa pun, family diutamakan...InsyaAllah...Thanx for reading!

Wednesday, September 22, 2010

BBQ - Nak Lagi Time Macam Ni..Hehhee

Antara hidangan yang disediakan, banyak lagi makanan gambar yang tak amik, sebab masing-masing sibuk duk tangkap gambar sendiri


Time makan



Tibai dulu...



Kan da cakap, mesti cibuk nya amik gambar


Majlis BBQ ni, dibuat di kawasan pantai di Hotel Putra Brasmana...Memang best kalau ada aktiviti macam ni..tambahan pula, jumpa member -member lama..berkumpul skali..tp sayang, ramai lagi xdapat turut serta, apa2 pun, maybe lpas ni ada lagi..xsbar nak makan plak..hahaha...Upload sikit ja gambar, banyak lagi gambar tentang BBQ ni...ckit-ckit cukup la kan..heehhe..Thanx for reading!

Surat Khabar

Pa masalah dengan surat khabar???xdak masalah pa pun, just nak kongsi, hari-hari Baie baca surat khabar...tetapi...membaca surat khabar seperti membaca sebuah buku cerita ngeri...maw tak nya, selak ja surat khabar, ada berita pembunuhan kejam, selak lagi, ada berita rogol, selak lagi, ada berita penyeksaan dan penderitaan, selak lagi, berita kematian, selak lagi....haaaaaiihhh....sampai bila nak ada berita-berita macam tu???kekadang takut jugak bila baca berita yang macam tu, akan terjadi pada diri kita kan???...pa pun, kita bersyukur sebab maybe kita 'dilindungi' tetapi harus diingat, sampai bila kita harus 'dilindungi'???...pa pun, kita patut bersyukur dengan segala apa yang kita miliki...mudah-mudahan diri kita selamat dunia dan akhirat...cewah...berceramah pulak Baie...ehhhehe....Thanx for reading!

Projek Bersama Sek Men Keb Kuala Perlis (2010 Mac-In Project)


Tengah mengambil bahan dari pelajar2 yang terlibat

Duk "kautim" harga tu..jgn rsau, harga murah punya la...hihi

sedang sibuk menguruskan bahan2 pelajar

bincang bahan yang perlu dimasukkan dalam poster

setelah di print,pelajar perlu mengubah usai sedikt pada poster

Salah satu team yang bagus

Selesai sudah akhirnya

Masih dalam proses

trim poster bagi cun

kerjasama


Semua poster yang telah siap


Pertama sekali diucapkan terima kasih kepada Cikgu Noor Fazilah Binti Ismail kerana sudi memberi ruang kepada Baie untuk bertanggung jawab ke atas design poster.Best dapat bekerjasama dengan student2 Sek Men Keb Kuala Perlis ni..Kalau ada lagi projek, "halo2" ye cikgu..harga special punya tuk rglar cstmer...dont worry..eheeh....pa pun terima kasih skali lagi ya cikgu...Thanx for reading!

Tukar Panggilan Nama Dalam Alam Maya

Kebanyakan kawan Baie xtaw nama panggilan di umah..ada yg taw tu,taw la..tp xramai..di umah family selalu panggil Abang'E @pun Baie..Maybe disebabkan nama belakang Baie tu Asree..so, Baie pun ok..yag adik laki Baie lak dipanggil Baia...urm..sebab nama belakang Baia ialah Azhar..de sangkut paut x?..ada kot skit2 kn..pa pun, selepas ni, dlm alam maya ni, panggil ja dengan nama Baie ok?...klu asa xselesa tu, selesa kn lah..bukan pa, perlu cari 1 nama tuk diingati..right???..Thanx for reading!

Belum Terlambat

Apa maksud belum terlambat ni?..ha...baie just nk ucap SELAMAT HARI RAYA saja...masih belum terlambat kan???Sebab dengar-dengar di KL puasa sebulan dan raya pun sebulan...wah!!!..best tu..ari2 da open house pa..bleh la baie tambah berat badan ni(mcm la duk d KL pdhal duk di KP ja)...haahahha...apa pun, di saat kita menyambut kemeriahan apa2 pun, ingatlah lah, masih ramai yang belum dapat merasai suasana tersebut...renung2kn dan jgn lama sgt termenung..:p..kad raya dibuat khas untuk para pembaca...Thanx for reading!


p/s:kalau xnampak, klik ja pada gambar tuk perbesar k..

Tuesday, September 21, 2010

Ingin Kembali Ke Alam Maya

Wah.....lama benar baie xupdate blog baie ni...sawang merata rata..bukan pengotor...ntah, xde msa kot..tp skrg baie sudah mencuba untuk membahagikan masa kerja, masa lepak, masa blogging, masa hiburan, n segala galanya tentang masa, akan disusun...InsyaAllah, mudah mudahan berjaya..amin..em..setakat ini sahaja untuk baie merasai kembali dunia maya ni...baie akan post cerita2 mengenai diri baie, family, kawan2, senang cerita la WHATEVER..ha mudah lagi padat..sambung ke cerita seterusnya nanti...Thanx for reading!

Slumdog Millionaire












Kenapa baie nak tulis tentang filem ni?Baie bukanlah peminat setia cerita2 bollywood tetapi Baie tertarik akan jalan cerita yang berjaya menyentuh perasaan Baie.Bukan aku nak kata Baie ni jiwang, tetapi orang lelaki juga ada perasaan, tak gitu???hehe..plot cerita yang disampaikan memang best...memang patut pun filem ni menang anugerah di hollywood..lakonan kanak2 yang miskin sungguh tersentuh..respek btol kt pelakon2 serta pengarah filem ni.Walaupun filem ni da lama dikeluarkan tapi, Baie xberkesempatan untuk tengok filem ni dan tidak mempedulikan filem2 yang dikeluarkan..tu pun semlam ada sedikit masa terluang untuk menonton pas Baie amik filem ni kt member Baie..Thanx Muhanif.Meremang bulu2 Baie tgk smpai habis, bkn cita seram tetapi terharu...Baie nak letakkan sedikit sinopsis, tp Baie asa xkan dibaca,klu bca pun langkau2 ja..baik xyah letak trus kn..hehe..lgi snang tgk sendiri filem ni..xrugi..wa cakap sama lu..pa pun, Thanx for reading!