Followers

Friday, September 24, 2010

Adik yang lama tak jumpa

Wah....hari ini topik yang agak pelik ckit..bukan pelik yang macam mana, member Baie ada paham kot lain tentang maksud adik ni..hehehe...tp yang Baie nak cita ni bukan berkenaan 'adik' tu ok...tapi ini tentang adik yang dulunya, mak Baie mengasuh dari umo lebih kurang 2bulan smpai 1tahun 9bulan lebih macam tu..kira rapat jugak...kenapa Baie cita, sebab ikut suka Baie la, dah blog Baie ni punya kan..hahaha..Nak dijadikan cerita, semalam selepas Baie balik keja, layan movie kejap kt komputer, pas tu terlelap...tetiba mak bagitau ada kereta depan umah berhenti n masuk parking betul-betul depan umah, mak Baie ingat member Baie datang..Sebab selalu member datang umah parking macam tu..heheh..Sebaik pintu kereta di buka, turun sebuah keluarga yang sudah lama tidak jumpa..Baie tengok-tengok, la...Cik Tina (panggilan Baie kepada mak adik tersebut) serta adik yang dulu mak Baie mengasuh...sudah besar sekarang dan makin cute pun ada..eheheh..Selalu panggil adik tu, Heri.masa kecil-kecil dulu adik ni pun bersaiz yang comel, bila besar memang cepat besar la bertambah comel lagi..sekarang lebih kurang sama saiz da ngan Baie, baru darjah 5 tu..huhu..jeles tengok budak-budak sekarang cepat besar..yela, mau tak nya, da Baie ni kecik je orang nya..eheheh..pa pun, terima kasih sebab datang umah..nanti cuti sekolah da janji kan nak datang tido umah abah det (panggilan heri kepada abah Baie) ngan mak iza (panggilan heri kepada mak Baie) kan..dah janji kena datang la..ehheh...Semalam Heri tido umah abah det dia la..Hari ini pun ada lagi, tak nak balik pulak, maybe Heri teringat masa kecik-kecik kat cini, dan Heri suka berkawan, yela Heri cita kt Baie pun, kt langkawi dia tak dak kawan sangat, ada tu ada, tapi selalu duk umah, yang pasti, Heri ni pandai menggunakan komputer dan internet, siap da facebook sendiri lagi..cayalah..Hari ini, Heri dan adik nya, Munir akan tido lagi semalam umah abah det dia..Semalam adik Heri, Munir tak ikut tido, maybe xberapa rapat sangat, pa pun, Munir sekarang pemikiran macam orang dewasa, baru darjah 4 tu..Sekarang mereka berdua ada di umah Baie, sedang asyik bermain game komputer..Heri cakap nak balik esok petang..ala..balik la lambat skit kan..tp nak buat macam mana, lusa Heri dan Munir nak sekolah..um..maybe di lain dan waktu kita akan berjumpa lagi..Baie ada selitkan gambar Baie dan Heri...


cute kan?da besar da...jadi anak yang baik ok?..


bagus ni adik Heri ni...

Semoga Heri, Munir dan keluarga dirahmati Allah S.W.T...Thanx for reading!

No comments: