Followers

Friday, April 20, 2012

Hairan

Haaiiipp!!!... Baie hairan??? yo! .. hairan sebab??? sebab keadaan sekeliling ... Awat ceq! ... haha ... Macam ni, Baie hairan dengan sikap orang sekeliling yang mana suka sangat amik kisah pasal Baie, bukan tak Baie nak amik berat, tapi yang bestnya, boleh pulak orang-orang tersebut menilai Baie yang Baie ni 'something2' la kan ... Wah! ... hebatnya ... Lagi best taw apa??? Baie langsung tak kenal pun orang-orang tu! ... haha ... Best tak??? haha ... Adoooii...manusia-manusia... Bila ajak berjumpa tak nak, disuruh tunjuk muka pun tak nak ... Sudahlah, Baie sikit pun tak asa yang Baie ni tergugat dengan orang-orang macam tu ... Moga korang dibukakan pintu hati ye .. Ingatlah, kalau nak menilai orang sekalipun, pastikan anda kenal seseorang tu dengan rapat macam ibu dengan anak ... boleh??? tak boleh kan??? Memang tak boleh pun menilai orang kalau nak tahu! ... Siapa la kita nak menilai orang lain ... Masing-masing ada kelemahan dan kelebihan ... Tak perlu iri hati dengan orang lain ... Gerakkan hidup yang sihat dan harmoni ... Wahh!! dah macam ucapan dari Gabenor ni ... hihi ...

(p/s:Sayangi diri sendiri sebelum menyayangi orang lain, macam tu jugak, nilaikan diri sendiri sebelum menilai orang lain)

Thanx for reading!

2 comments:

Che Sakinah said...

someting2 tu amende? hehe

tak bestkan bila orang suke nak judge2 ni.. kenal pun tidak kann.
kadang2 tu yang kenal pun suka nak judge jugakk.. heiihh.

takpaham jugak, kita manusia ni mmg suka menilai kot.. tapi jangan la cepat sangat nak judge2 kann heeehee :D

salam kenal~

Baie said...

tq for the comment..hehe...salam kenal jugak..tu la..lumrah hidup..jadi hairan jugak..perlu ke nk judge suma bagai kan... tak perlu rasanya, stiap org ada baik buruknya...sapa la kita nk nilai org.. :)P