Followers

Wednesday, October 13, 2010

10/10/2010

haaaiiipppp....!!!..hurm...agak lama jgak kot tertinggal nak update blog Baie..selepas disapa seorang kenalan yang bertanyakan kenapa xpdate lagi blog tentang akak Baie bertunang,jawab Baie,tengah sibuk la..memang sibuk..sibuk sangat..pa pun, thanx sebab follow blog Baie ya..kredit kepada 'beliau'..hihi..ha..kenapa dengan tarikh 10/10/2010...ramai menganggap tarikh tersebut membawa tuah dan dikatakan tarikh keramat...Sebelum itu, Baie nak ucapkan takziah dan tahniah...Takziah?Takziah diucapkan kepada keluarga mangsa kemalangan jalan raya yang mengorbankan 12nyawa di Rembau..Berhati-hatilah kita semasa memandu,ingat orang yang tersayang,perlu peka dengan keadaan sekeliling ya semua pemandu..Al-fatihah dibaca untuk mangsa yang beragama islam..Al-fatihah....amin...dah, xnak cita sedih-sedih dah.."Baie 'touching' kalau perkara melibatkan kematian ni..kesian sangat..ok cukup.Tahniah?Tahniah diucapkan kepada akak Baie yang sudah selamat melangsungkan majlis pertunangan pada tarikh tersebut...Baie nak ceritakan sedikit la tentang majlis pertunangan akak Baie...urm..meriah tu meriah jugak walaupun tak buat majlis besar-besar kan,ala bertunang ja pun..kih2..kih2.. dengan kehadiran ramai adik beradik dan jiran tetangga..ramai yang menolong..terima kasih banyak-banyak..terima kasih sangat dapat hadir dan tolong apa yang patut..kalau ada tok dari KL bersama mak su,pak su, mak long, pak long datang lg best kan..ramai-ramai berkumpul..hehehe..Mengenai hantaran, pihak perempuan sebenarnya sediakan 5 dulang ja, tetapi atas jasa baik dan sifat tolong-menolong jiran-jiran, yang sanggup memberikan lagi 2 dulang untuk menjadikan 7 dulang berbalas 3 dulang..pihak lelaki pada mulanya, nak buat 5 dulang tapi akak cakap akak nak buat 5 dulang, tengok-tengok 'last minute' jiran-jiran tambah lagi 2 dulang..pa pun terima kasih ya jiran-jiran..berapa hantaran pun xpenting,janji no ganjil dan majlis segalanya selamat dan lancar kan mak su(mak sedara paling best)?(harap mak su baca..hehe)Tugas Baie pada majlis pertunangan akak ialah mengambil gambar...kira Baie ni orang penting ni, kalau xda gambar, xleh tengok kan kenangan..btol x?..hihi..bangga2 nih..ahaks..Baie sekarang sedang berjinak-jinak untuk mendalami bidang fotografi ni,sekarang Baie baru peringkat amatur..hehhe..Kalau ada bisnes yang boleh buat duit, Baie akan buat..hihi..Masa Baie sibuk mengambil gambar-gambar majlis pertunangan, Baie ada beberapa kali di sapa adik-beradik dan jiran yang cakap, "Haiih..tukang amik gambar bila lagi?"..kih2..kih2..senyum simpul gitu balas Baie..ahahaha..Baie jawab la, "Muda lagi la.."...hehe...Majlis pertunangan akak memang best asa..best sangat.Baie nak cerita banyak lagi ni, tetapi sekadar untuk pembaca mengetahui serba sedikit cukup la kan..sekurang kurangya tahu jugak..Baie ada selitkan beberapa keping gambar untuk tontonan pembaca..kalau nak tngok banyak gambar, tengok dalam facebook Baie ok?..hihi..

p/s:maaf la kalau gambar tak cantik...peringkat amatur lagi kan...pa pun Thanx for reading!

No comments: