Followers

Saturday, July 30, 2011

Berdebar Menanti Ramadhan


Huuiiiyyooo....Baie berdebar menanti Ramadhan..awat cek???..huhu...Baie ni sebenarnya risau mengenai godaan-godaan semasa menjalani ibadah puasa...Member-member cakap, jom pekena Nasi Ganja kat Repoh tu..adeh....Baie risau benor hasutan-hasutan macam tu...Tak la nak cakap semua member-member Baie tak puasa, maybe "bergurau" barangkali...hihi..Tapi alhamdulillah, sampai ke hari ni, Baie tidak tinggal puasa, kalau-kalau ada tu, maybe secara tak sengaja or masih mentah..hihi...Baie kalau tibanya bulan puasa ni, petang-petang bila pegi ja Bazaar Ramadhan, dah la Bazaar Ramadhan sebelah umah ja, nak balik keja ja, masuk area taman umah tu, dah berbau macam-macam makanan..huuiihh......cobaan......macam-macam ada cek...hihi..Perkara paling utama yang Baie mesti cari adalah Otak-Otak..Ni la makanan kegemaran pencuci mulut Baie selepas makan Kurma, Nasi + Lauk Pauk + Air = Otak-Otak..Otak-Otak memang Baie tak boleh tinggal, dah jadi macam makanan asasi plak..haha...Kepada yang suka pakai pakaian yang ketat-ketat, terutamanya perempuan, wanita, cik, puan dan datin, sila jaga dan ambil berat terhadap Bulan Ramadhan.Kang cakap lak, sapa suh tengok, iman tak kuat la tu...Adeh...der...lepas Bulan Ramadhan, nak tunjuk baju baru ketat-ketat ka apa ka,buat lepas tu na..hormat sesama kita..Ewah, pagi-pagi ceramah pulak Baie..haha...Kepada semua pembaca mahupun pembaca yang termasuk ke dalam blog Baie secara tidak sengaja, mohon maaf sekiranya, kata-kata Baie agak sensitif...Sensitif??tak kot..orang lain pun cakap macam tu jugak..kan2..hihi.. :p serta diucapkan "Selamat Menjalani Ibadah Puasa dengan Jayanya"...Semoga kita dapat memperbanyakan amalan kebaikan kita di bulan Ramadhan...InsyaAllah..Amin Ya Robball Alamin..Thanx for reading!

No comments: