Followers

Tuesday, August 2, 2011

Alkisah

Alkisah pulak...erm..Baie nak cerita ni bukan nak mengumpat sesiapa, malahan bulan puasa ni, xkan nak buat macam tu..Alkisah nya macam ni, Baie ada tolong seorang member yang mahu memulakan perniagaan..Bukanlah Baie tolong dengan memberi modal..huuiihh...Baie bukan bank lorh..Baie hanya guna kepakaran Baie dalam membuat pengiklanan, contoh membuat design untuk banner, banting, flyers, kad nama, packaging dan lain-lain..Pertolongan Baie melibatkan perkara yang Baie sebutkan tadi, nak dijadikan cerita, member Baie akan bayar semua tu selepas dia abih buat event selama 3 hari berturut-turut sampai jam 12 tngah malam.Event ni sebelum puasa lagi.Dan barang-barang yang Baie siapkan, telah siap lebih awal, maklumlah member...Tolong bagi siap awal-awal..Event tersebut telah pun tamat dua minggu lepas.Nak dijadikan cerita, senyap ja macam tu..um..adakah telah lupa???Oh no, tidak sama sekali, kenapa??Kerana 3 hari lepas Baie ada antar sms, tanya macam mana event, ok ke tak kan..Lepas tu selitlah sikit tentang bayaran tu..Pas tu dia cakap, sok tengah hari akan datang ke opis Baie untuk bagi duit.Tunggu punya tunggu, tak datang, sms lagi..dia cakap malam ni pulak selepas tarawih, lepas tu, sms lagi, dia cakap sok la..urm..Baie bukanlah nak berkira, kita dah tolong sebaik mungkin.Bukan nak mengungkit, Baie pun perlu jalani hidup biasa jugak, nak pakai modal nak buat bisnes..Sama-sama tolong, sama-sama la jaga masing-masing..Betul?Walaupun bayaran tersebut tak lah, sampai 5rat, tapi dah janji perlu lah bayar..Betul tak?JANJI tu..Bukan boleh di buat main..Ok, selepas korang baca ni, Baie akan sms dia lagi dan pergi ke rumah dia..Hurm..harap-harap dapat..ingat taw, bukan nak aibkan siapa-siapa, tetapi, nak jadikan pengajaran kepada korang, berhati-hati walaupun member yang korang kenal itu rapat dengan korang..Zaman sekarang...um..kan2..

(p/s: err..waktu malam bleh kot bercerita, bukan mengumpat waktu siang kan..just nak bagi korang pengajaran, jangan jadi macam Baie ni..adeh...)

Thanx for reading!

No comments: